Wat ga je leren bij de opleiding HBO Communicatie?

Er zijn verschillende hbo-opleidingen die je kan volgen. Een van die opleidingen is de HBO studie communicatie. Bij elke organisatie zijn er mensen nodig die intern en extern communiceren naar organisaties. Bij de opleiding hbo-communicatie leer je hoe je dit op een goede manier kan doen. Zo kan je na je opleiding voor diverse organisaties aan de slag als communicatie of zelfs sociaal mediadeskundigen. In dit artikel leggen wij uit wat je precies leert in de opleiding hbo-communicatie. Zo heb je een goed beeld van wat je precies kan met de hbo-opleiding communicatie.

De verschillende vakken die je volgt tijdens de opleiding HBO communicatie

Aan het begin van de studie krijg je vooral veel theorie. Je krijgt vakken als Nederlands en Engels. Maar je krijgt ook vakken die meer gericht zijn op de praktijk die later in de opleiding gaat komen. Dit zijn vakken zoals marketingcommunicatie en bijvoorbeeld corporate communicatie. Je krijgt ook praktische vakken waar je echt op de praktijk wordt voorbereid. Je leert te schrijven en presenteren maar ook mondelinge communicatie. Veel opleidingen kiezen er ook voor om tijdens de lessen echte bedrijven uit te nodigen zodat de studenten echt kunnen oefenen met praktijkgerichte situaties. In het tweede jaar kan je bij de meeste hbo-opleidingen kiezen tussen twee verschillende richtingen. Je gaat je je nog verder verdiepen en leert nog meer praktijksituaties kennen. 

Past een opleiding HBO communicatie bij jou?

Een opleiding HBO communicatie past dus helemaal bij jou als je later communicatielijnen wil gaan uitzetten voor een bedrijf. Het is een diverse opleiding waar je veel verschillende kanten mee op kan. Van redacteur tot communicatieadviseur het met een opleiding hbo-communicatie allemaal. Als je gevoel voor taal hebt en daarnaast ook nog eens heel creatief bent dan is de opleiding hbo-communicatie zeker iets voor jou. Het is goed om je goed te verdiepen in de verschillende scholen die deze opleiding aanbieden. Je kan deze opleiding bijvoorbeeld ook deeltijd volgen. Je leert bij deze opleiding verschillende vaardigheden en je kunt allerlei banen gaan doen na deze opleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *