Waarom zou ik kiezen voor Kunststof kozijnen?


Zowel bij nieuwbouw als bij oudere huizen zien we tegenwoordig steeds vaker kunststof kozijnen. Dit komt omdat kunststof kozijnen een aantal grote voordelen hebben.

Duurzaamheid
Kozijnen van kunststof hebben een lange levensduur en vergen weinig onderhoud. De kozijnen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en zijn goed geïsoleerd. Kies je voor kunststof kozijnen dan maak je een keuze voor de toekomst, ze gaan namelijk erg lang mee.

Prijs
In vergelijking met houten kozijnen of stalen kozijnen is de kunststoffen variant relatief goedkoop. Uiteraard verschillen de prijzen per leverancier maar over het algemeen komt het kunststof kozijn het goedkoopst uit de test.

Onderhoudsarm
Houten kozijnen hebben zo nu en dan een nieuw likje verf nodig. Met een kunststof variant ben je veel sneller klaar. Je veegt ze even schoon of haalt er een doekje over en het kozijn is weer zo goed als nieuw. Het kozijn kan niet wegrotten door achterstallig onderhoud.

Veiliger
Kunststof kozijnen bieden bescherming tegen inbrekers. De structuur is moeilijk te forceren en dus is het voor een inbreker moeilijker om binnen te komen. Daarnaast is kunststof veiliger bij brand. De vensters zijn brandvertragend en dus neemt de brandveiligheid in jouw woning toe bij het gebruik van kunststof kozijnen.

Nadelen
Sommige mensen vinden kunststof kozijnen niet mooi of niet goed passen bij de stijl van hun woning. Natuurlijk is dit een kwestie van smaak en zijn er genoeg mensen die hier anders over denken. Veel fabrikanten hebben tegenwoordig kunststof kozijnen die sprekend op hout lijken. Zo heb je wel de voordelen van een kunststof kozijn maar de looks van een houten kozijn.

Kunststof kozijnen zijn er in verschillende maten en kleuren. Vaak zijn ze zelfs op maat te maken. Bij HEPRO kun je je nieuwe kozijn bestellen in iedere kleur en maat die je maar wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *