Verschillende soorten daken: welke is het beste?

In Nederland bestaan er vele soorten daken waar je uit kunt kiezen. Ook bestaan er verschillende dakvormen in verschillende varianten. Er zijn een aantal meest voorkomende daken en ieder dak heeft zijn eigen voordelen voor een bepaald huis. Voor ieder huis zijn er andere daken die geschikt zijn. Ook kun je extra’s op je dak plaatsen zoals zonnepanelen of bijvoorbeeld een schoorsteen en meer. In Nederland zijn we ook bekend met de vele regendagen. Het is goed om een dak te kiezen die je goed beschermd tegen het Nederlandse wisselvallige weer. Is er een dak die het beste is?

De klassiekers van Nederland

Er zijn een aantal klassiekers of ook wel veer voorkomende daken die we kennen in Nederland. Samen met de standaard kantpan zien we deze nog steeds veel terug op huizen. Eén van de klassiekers is het zadeldak. Het is ook één van de populairste daken, omdat het bij veel verschillende bouwstijlen past. Je kunt het zien als een combinatie van twee dakvlakken die een omgekeerde V vormen. Je kunt het zadeldak zo steil maken als je zelf wilt. Samen met een dakdekker kies je de gewenste grootte uit.

Een andere klassieker is een plat dak. Het is één van de eenvoudigste soorten daken die je kunt kiezen. Het bestaat uit één horizontaal dakvlak. Je afwatering kan hierop vlot verlopen wat ideaal is in Nederland. Naast de afwatering kan het dak goed tegen wind wat belangrijk is in Nederland. Daarnaast ziet het er strak en stijlvol uit en je ziet het veel terug in nieuwere huizen. Het is een dak wat je makkelijk kunt plaatsen en waar je ook eenvoudig zonnepanelen kunt laten plaatsen. Met steeds meer zonnepanelen die geplaatst worden in Nederland zien we het platte dak nog steeds veel terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *