Verpakking en milieu

Verpakking is een van de belangrijkste elementen van een product. Het fungeert als een beschermende bedekking voor het product, het geeft het vertrouwen van de klant in de aankoop en het handelt ook als een weerspiegeling van de kwaliteit van het product. In het verleden werd een verpakking voornamelijk gemaakt van hout. Houten verpakking, hoewel het esthetisch aantrekkelijk en sterk was, was niet duurzaam genoeg om de test der tijd te doorstaan. Plastic verpakking aan de andere kant, is sterk, en gaat lang mee. Maar het was niet milieuvriendelijk vanwege het geschapen afval.

Verpakkingssoorten

Papieren zakken zijn als product op zichzelf, dus niet gekeken naar het maakproces, doorgaans beter voor het milieu, maar kunnen niet tegen zware gewichten. Papier komt van bomen die een milieubron zijn, het productieproces van papierproducten creëert drie keer meer broeikasgas dan het maken van plastic zakken. Plastic verpakking aan de andere kant, is veel duurzamer en kan bestand zijn tegen zeer zware belastingen. Vandaar dat het niet verrassend is dat plastic zakken de laatste aantal jaren de favoriete verpakkingsoptie worden. Met zoveel opties overstromingen de markt, hoe vindt u de beste verpakking optie voor uw product? Er zit namelijk ook verschil in het product dat u koopt, hoe zwaar dit is en welke esthetische waarde hierbij hoort. Soms passen papieren zakjes er beter bij, en soms plastic zakjes.

Veel bedrijven bieden nu een verpakking die eco-vriendelijk is. Dit omvat papier en plastic zakken die worden vervaardigd met behulp van duurzame productiemethoden. Door gerecycled papier of flessen te gebruiken, plundert de productie van nieuwe producten niet verder uit onze natuurlijke hulpbronnen. Ook, door gebruik te maken van hernieuwbare bronnen van over de hele wereld, helpen we de mondiale vervuiling te verminderen en helpen tegelijkertijd onze planeet te redden voor onze kinderen en hun kinderen. Dit in combinatie met het hergebruiken van hetzelfde zakje, is veel beter voor het milieu.

Milieu

Zoals eerder vermeld, vermindert het gebruik van gerecycleerde papieren zakken of flessen onze koolstofvoetafdruk terwijl papieren zakken veel koolstof opslaan in vergelijking met plastic. Veel plastic producten kunnen tegenwoordig opnieuw worden gebruikt als het is gemaakt van hernieuwbaar plastic. Maar zelfs zonder het gebruik van dit plastic, zullen hergebruik plastic zakken nog steeds een positieve impact hebben op het milieu. Papieren zakken zijn geen goede energiebron omdat ze de bron van bomen kunnen uitputten. Dus als u wilt helpen bij het verminderen van de opwarming van de aarde en de schade die het heeft veroorzaakt, moet u kiezen voor het hergebruiken van plastic/kunstroof zakken in plaats van papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *