Tips: haal het maximale uit je website

Tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat je als organisatie een website hebt. Het is echter niet vanzelfsprekend dat deze website ook goed is. Dit is zonde, aangezien je maar één keer een eerste indruk kunt maken op een bezoeker! Maar hoe haal je nu precies het maximale uit je website? Wij vertellen je er meer over in dit artikel. Lees snel verder!

Up-to-date

Waar veel bedrijven de mist in gaan is dat ze de website niet up-to-date houden. Ze plaatsen informatie op de website en hebben er verder geen omkijken meer naar. Dit is zonde! Zorg er juist voor dat je actuele content op je website plaatst en dat alle informatie aansluit bij ontwikkelingen binnen je vakgebied. Klanten kunnen namelijk snel afhaken als ze op de website zien dat het al jaren niet geüpdatet is of dat er verouderde informatie op staat.

Gebruiksvriendelijkheid

Een tweede punt dat we graag willen benoemen is de gebruiksvriendelijkheid van je website. Bezoekers hebben namelijk een korte aandacht span. Als zij dus niet meteen op je website vinden waar ze naar op zoek zijn, zullen ze verder gaan naar een andere website. Zorg er daarom voor dat je website duidelijk is en dat informatie goed te vinden is. Maak bijvoorbeeld een overzichtelijke menubalk en link op webpagina’s door naar andere pagina’s op je website.

Zoekmachine optimalisatie

Als je de online vindbaarheid van je website wilt verbeteren, kun je aan de slag met zoekmachine optimalisatie. Dit wordt ook wel SEO genoemd. SEO zorgt ervoor dat jouw website beter scoort in Google en dat je bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. Zo komen bezoekers dus eerder op jouw website terecht als ze zoeken op een bepaald woord. Daarom is het goed om te investeren in SEO. Dit kun je zelf doen, of uitbesteden aan een Rotterdam online marketeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *