Thuis in de herfst

De blaadjes aan de bomen en struiken zijn aan het verkleuren, de temperatuur zakt en we trekken massaal onze warme jassen uit de kast. Zo nu en dan spenderen we een weekenddag nog in het zonnetje, maar dat doen we nu vooral omdat we weten dat het de laatste dagen zijn voor de winter aanbreekt. Dan moeten we weer een poos wachten op het warme zonnetje. In deze blog vertel ik je hoe je het meeste maakt van je herfstvakantie. Lees je mee?

Lekker het bos in

Want de herfst is toch ook een heerlijk seizoen dat zijn eigen charme heeft. Als er iets is wat je moet doen in deze tijd is het toch wel het maken van wandelingen. Zoek het dichtstbijzijnde bos op. Ga in je eentje, met je trouwe viervoeter of met de familie en haal een frisse neus. Het weer is nu vaak nog zacht en toch is de natuur al geëxplodeerd in allerlei kleuren. Een waar spektakel om te zien en zo blijven we toch nog een beetje in beweging ondanks dat het kouder wordt en we dan de neiging hebben om meer naar binnen te trekken.

De grote schoonmaak

Met een paar vrije dagen voor de boeg heb je misschien eindelijk eens de tijd om de boel in huis grondig schoon te boenen. Vaak bewaren we dit voor het begin of einde van het jaar, maar we kunnen het net zo goed tussendoor ook doen. Daarnaast maakt dit het genot om in huis te zijn, alleen maar groter. Daarnaast kan het bijna als meditatie dienen om zo op te ruimen, het heeft iets therapeutisch.

De keuken in

Met de herfst trekken we ook weer andere recepten uit de kast. We ruilen de zomerse salades in voor de oer-Hollandse stamppotten. Wat ga jij als eerste koken nu het weer ernaar is? We genieten toch meer van een goede hete soep als het buiten koud is, we kijken er ook naar uit. Duik dus maar die keuken in, dan kan je vanavond met zelfgemaakte appeltaart en warme choco op de bank ploffen.

Helemaal ontspannen, in je eentje of met een ander

Misschien ga je wel voor een lekker kopje koffie, wat voor koffie moet het dan zijn? Vind jouw favoriete boon door een koffiebonen proefpakket uit te proberen. Misschien is dat niet zo slim om ’s avonds te doen, in dat geval kan je in je eentje of samen met een ander ook verschillende smaken thee uitproberen. Een pakket thee cadeau doen is ook nog eens een leuk idee. Goed om te onthouden nu de feestmaand ook in aantocht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *