Stone Island een Prachtig en Innovatief Merk

Iedereen die bekend is met high end fashion kent het merk Stone Island. De kleding van dit Italiaanse designer merk staat voor innovatie, functionaliteit en schoonheid. De stijl kan omschreven worden als casual en zakelijk met een militair tintje. In 1982 was het merk nog onderdeel van het Italiaanse merk CP Company, in 1983 ging het merk zelfstandig verder. Je kunt de kleding vooral herkennen aan de badge die vaak op de mouw vast zit met twee knoopjes. Deze badge heeft verschillende kleuren, deze kleuren zijn gelinkt aan de verschillende collecties, zoals de ghost pieces, shadow project en de standaard collectie.

Waarom is het merk zo Innovatief

Massimo Osti de inmiddels overleden bedenker van CP Company kwam in 1982 op het idee om een stof die te vergelijken was met vrachtwagenzeil te bewerken met zeewater en puimsteen. Dit omdat de stof in de huidige staat niet te gebruiken was voor het maken van kleding. Van de stof werden uiteindelijk 7 jassen gemaakt voor CP Company. De stof was na het bewerken zo anders en bijzonder geworden, dit was nog nooit eerder gezien bij andere kleding. Er werd dan ook besloten om er een speciale collectie van te maken. Alleen de naam voor de collectie ontbrak nog. Massimo Osti was een fan van de boeken van Joseph Conrad, hij schreef over het ruige leven op zee. Daarnaast had hij een voorliefde voor de maritieme sector en militaire uniformen. In de boeken kwamen vaak de woorden steen en eiland voor, dit kwam natuurlijk ook lichtelijk overeen met de bewerkingstechniek (puimsteen en zeewater). Zo werd de naam Stone Island geboren.

Het merk vandaag de dag

Vandaag de dag is het merk nog steeds bezig met onderzoek en experimenten. Vernieuwende kleding is nog steeds het streven van het Italiaanse designermerk. Kwaliteit en functionaliteit staan bij het merk nog steeds op het lijf geschreven. Voorbeelden van vernieuwing waren de Ice Jacket, die van kleur veranderde door kou, en de heat reactive jacket die in samenwerking met Supreme werd gemaakt. Deze jas veranderde van kleur op basis van warmte zoals de naam al deed vermoeden.