Hyundai motor company

Er is vaak verwarring over welke automerken er bij elkaar horen. Zo horen bij de Volkswagen-groep niet alleen Volkswagen maar ook Audi en Bentley bijvoorbeeld. Ook bij het Zuid-Koreaanse merk Hyundai motor company horen niet alleen modellen zoals Hyundai IONIQ 5. Bij Hyundai vallen de merken Kia motors en Genesis onder hetzelfde regime. 

Kia motors

Kia motors is onderdeel van Hyundai. Zo is het model zoals de Kia EV6 van dezelfde eigenaar als een model van Hyundai. In Nederland staat Kia op nummer twee als het gaat om meest gekochte automerken. In Nederland zijn de Kia-modellen populairder dan de Hyundai modellen. Kia betekend opkomende zon uit Azië. Kia ging als gevolg van de financiële crisis in Azië failliet, hierna nam Hyundai Motor Company het merk over en daardoor ontstond het samenwerkingsverband tussen de organisaties. 

Genesis 

In 2008 voegde ook Genesis zicht tot de Hyundai motor company. Hyundai heeft dit als luxere merk opgericht om zo de markt met premium modellen meer te benaderen. Ze richten zich in eerste instantie veel op de Azië regio.  In Nederland is dit automerk nog vrij onbekend. In 2020 werd wel bekend gemaakt dat het luxemerk had aangekondigd om ook naar de Europese markt te komen. Er werd toen veel werknemers van Audi ingevlogen om het succes van Genesis goed te laten verlopen. Europa had eerst niet de prioriteit. Nu er verschillende modellen zijn geproduceerd van dit merk is het steeds interessanter om de regio uit te breiden. 

Toekomst plannen

Over drie jaar wil Hyundai 670.000 eco-vriendelijke auto’s per jaar verkopen. Elektrisch rijden staat hoog op de strategische plannen. Om dit te verwezenlijken investeert Hyundai 46,4 miljard euro. Genesis heeft in 2021 ook een eerste volledig elektrisch model geïntroduceerde. Daarnaast investeert Hyundai ook in robots om de Dynamics markt te leren kennen. Er zijn dus veel meer plannen en de auto-industrie blijft zich ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *