Lichtkoepel

Hoe kies je de juiste lichtkoepel voor je huis?

Wil jij een lichtkoepel aanbrengen? Dat is een goed idee! Het is echter ook een lastige keuze. Hoe kies je de beste lichtkoepel voor jouw ruimte? En welke afmetingen en vorm wil je hebben? Hier lees je meer over welke keuzes je moet maken.

Groot aanbod

Drie soorten lichtkoepels

Er zijn drie verschillende soorten lichtkoepels:

  • enkelwandige lichtkoepels
  • dubbelwandige lichtkoepels
  • driewandige lichtkoepels

Het is belangrijk om hier eerst een keuze uit te maken. Een enkelwandige lichtkoepel wordt gebruikt in ruimtes die slecht geïsoleerd zijn. Hier is het niet erg als er kou of tocht naar binnen komt. Deze koepels worden gebruikt in tuinhuizen of zolders. Een dubbelwandige lichtkoepel komt het vaakst voor. Voornamelijk in bedrijfspanden en huizen zie je die veel terug. De isolatie van een dubbelwandige koepel is een stuk beter dan bij een enkelwandige koepel. Alleen de driewandige koepel isoleert nog beter. Dat is de allerbeste en meest luxe keuze. Het verschil tussen deze koepels is vooral de prijs. De koepels en hun prijzen vind je op bouw-handel.nl

Kwaliteit materiaal

Opaal of helder: wat vind je mooier?

Daarna is de vraag of je een lichtkoepel wil die opaal is of juist helder want dat verschilt ook nogal. Een opalen lichtkoepel is niet doorzichtig in tegenstelling tot een heldere lichtkoepel. Heldere lichtkoepels zijn transparant en laten meer licht door dan een opalen koepel. Dat verschil is vaak kleiner dan je denkt. Als een lichtkoepel opaal is dan is deze wel meer warmte werend en er kan niet doorheen gekeken worden. Dat vinden sommige mensen dan weer heel prettig.