Hoe kies ik de juiste verlichting voor mijn huis?

Goede verlichting in huis is ontzettend belangrijk. Niet alleen kun je daardoor alles goed zien en werk je beter, het zorgt ook voor de juiste sfeer in huis. Heb je niet de juiste verlichting? Dan kan je huis er al gauw grauw uitzien en is het voor jezelf niet fijn dat je niet alles goed kunt zien tijdens het koken bijvoorbeeld. Al met al is goede verlichting een must! Hoe kies je nu de juiste verlichting voor jouw huis? Ieder huis is natuurlijk anders en iedereen heeft weer een eigen smaak. Laten we eens verder lezen.

Doe inspiratie op online

Voordat je direct al je winkelwagen vult met hanglampen en andere verlichting, is het goed om online wat inspiratie op te doen. Wat voor verlichting bestaat er, wat zijn de kosten, kun je het zelf eenvoudig installeren, welke verlichting past bij welke ruimte, enzovoorts. Je kunt online ook heel makkelijk een moodboard maken. Dit is handig wanneer je voor meerdere ruimtes verlichting zoekt. Je kunt dan namelijk kleurcombinaties toevoegen en eventuele accessoires en meubelstukken. Zo heb je direct al een beeld wanneer je kiest voor een bepaalde lamp.

Wat past binnen je budget?

Na wat inspiratie opgedaan te hebben is de volgende stap je budget vast te stellen. Een hanglamp kopen kan heel duur zijn, maar dit hoeft niet. Door eerst te kijken naar je budget, kun je dit later onderverdelen tussen alle lampen die je moet aanschaffen. Op die manier kun je weer verder kijken per productgroep. Wat is voor nu echt prioriteit en wat kan nog even wachten?

Tweedehands lampen

Heb je nog maar weinig budget over en is er echt nog iets wat je moet vinden? Dan kun je ook altijd tweedehands gaan shoppen. Grote kans dat je binnen no time de lamp vindt die je zoekt voor een veel lagere prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *