Hoe een pedicure je ingegroeide teennagel behandelt

Een ingegroeide teennagel is heel erg vervelend. Misschien wel het meest vervelende dat je kan overkomen als je naar voetkwalen kijkt. Lopen gaat vaak niet makkelijk en doet heel veel pijn. Daarom is het zaak om een ingegroeide teennagel goed en snel te laten behandelen, want die pijn kan ervoor zorgen dat je gek gaat lopen, wat weer andere kwalen tot gevolg kan hebben. We raden aan om je ingegroeide teennagel door een pedicure te laten behandelen. Die zijn namelijk echt gespecialiseerd in de behandeling van ingegroeide teennagels. Huisartsen kunnen het vaak ook wel goed behandelen, maar toch ben je bij een pedicure vaak verzekerd van de meest effectieve en meest efficiënte behandeling. Maar hoe doen pedicures dat precies, dat behandelen van een ingegroeide teennagel? We leggen het uit in dit blog.

Eerst is het goed om te vertellen wat een ingegroeide precies is en hoe deze kan ontstaan. Bij een ingegroeide teennagel drukt er een puntje van de nagel tegen het voetbed. Deze groeit langzaam maar zeker verder, in dit voetbed. Het voetbed gaat ontsteken, is helemaal rood en doet veel zeer. Er is vaak ook pus te zien. De ingegroeide teennagel kan ontstaan door het te dragen van te strakke schoenen, of door een slechte behandeling van de teennagel. Denk hierbij aan het te rond afknippen of het peuteren aan de teennagel. Een ingegroeide teennagel kan ook ontstaan bij een verwonding of kneuzing aan de teen.

Behandeling

De behandeling van een ingegroeide teennagel door een pedicure kan op verschillende manieren. We raden altijd aan om het bij een pedicure te doen, en zeker niet zelf te gaan klooien. Een pedicure heeft in de pedicure groothandel namelijk altijd de beste producten om de ingegroeide teennagel te behandelen. Allereerst kan een pedicure een nagelbeugel aanbrengen. Dit is een vorm van nagelcorrectie waarbij een beugeltje wordt aangebracht op de nagel. Deze beugel vormt zich onmiddellijk naar de nagel brengt verlichting van de pijn. Door de vorming naar de nagel, stimuleert een nagelbeugel dat de teennagel weer op een juiste manier gaat groeien en zo niet meer ingegroeid is.

Een andere behandelvorm van een pedicure is om de ingegroeide teennagel even op te tillen met het juiste gereedschap en dan een watje aan te brengen. Dit zorgt niet alleen voor verlichting, maar ook dat de teennagel in een andere richting gaat groeien: niet meer het voetbed in. Tot slot kan een pedicure een stukje nagel wegknippen. Vaak wordt dit in de vorm van een driehoekje gedaan. Zo wordt de ingegroeide teennagel verwijderd. De pijnlijke ontstoken teen blijft dan wel over, maar deze wordt ook behandeld. Zo wordt de teen ontsmet met isopropyl alcohol. Vervolgens wordt de teen goed ingepakt en kan het herstel beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *