De badkamer verbouwen doe je zo!

De tijd breekt voor iedereen op gegeven moment wel aan. Je hebt een eigen huis gekocht waar nog niet veel aan gedaan is en je wilt iets veranderen. Maar waar begin je dan? De badkamer is een goede plek om te beginnen. Maar ook hier wordt dezelfde vraag gesteld: waarmee begin ik? In dit blog vind je antwoord op die vraag en nog veel meer. Lees snel verder!

Begin met het maken van een schets

Het klinkt best logisch, maar als je begint met het maken van een schets voordat je daadwerkelijk aan het slopen gaat beginnen heb je veel meer rust in je hoofd (en dat van jouw partner!). Toch doen een boel mensen dit niet en besluiten ze om direct aan de slag te gaan met verbouwen of bijvoorbeeld nieuwe inloopdouches te kopen.

Maak inzichtelijk waar alle leidingen lopen

Begin bij het verbouwen van jouw badkamer niet (!!) met het direct slopen van de vloeren en muren. De kans is namelijk behoorlijk aanwezig dat je een leiding raakt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Als je inzichtelijk maakt waar alle leidingen lopen, loop je een stuk minder risico op eventuele nevenschade van jouw bouwproject.

Leidingnetwerk inzichtelijk? Slopen maar!

Op het moment dat je weet waar alle elektriciteitskabels, waterleidingen en gasleidingen liggen kan je beginnen met het overhoop halen van jouw badkamer. Dit zien veel mensen als het leukste werk van de verbouwing. Wacht maar tot je het eindresultaat ziet!

Ondergrond egaliseren

Ga je de vloer er ook uit slopen? Zorg dan dat je de grond egaliseert op het moment dat je een nieuwe vloer gaat leggen. Als je hier niet of geen rekening mee houdt kan het er voor zorgen dat jouw vloer minder lang mee gaat en dat zou zonde zijn.

Fast forward: sanitair plaatsen

We begrijpen wel dat je niet bij de hand meegenomen hoeft te worden door het proces van het verbouwen van jouw badkamer. De belangrijkste punten hebben we nu gehad. Als je zo ver bent dat je denkt het sanitair te kunnen plaatsen moet je jezelf wel nog even het volgende afvragen: heb je de tegels geplaatst en gevoegd? Heb je ook het planfond vernieuwd? Dan kan je aan de slag gaan met het plaatsen van het sanitair.

Het is erg aan te raden om een douchecabine bij douche-concurrent.nl te halen, als je van plan bent er een te installeren. Je hebt hier namelijk een ruime keuze en alle douchecabines worden aangeboden tegen een goede prijs.