Drie manieren om producten te versturen

Als je een eigen bedrijfje hebt waarbij je eigen producten verkoopt, moet je deze natuurlijk ook opsturen naar klanten. Maar als je net begint met je bedrijfje weet je natuurlijk nog niet zo goed hoe je dit het handigst kan doen en op welke manieren je je producten kan versturen. Gelukkig voor jullie ben ik een ervaringsdeskundige in het versturen van pakketjes. Ik heb eigen bedrijfjes gehad, bij veel bedrijven gewerkt en verkoop vaak mijn kleding via Vinted of United Wardrobe. De perfecte tijd is daarom aangebroken om jullie een lesje pakketjes versturen te geven. Lees snel verder en leer op welke manieren jij je producten kunt versturen. 

Kleine bestellingen 

Allereerst kan je kleine bestellingen natuurlijk makkelijk in een envelop versturen. Bijvoorbeeld als je een bedrijfje hebt waarmee je sieraden verkoopt of misschien wel kleding die in een envelop past. Als je kleding of andere zachte dingen verstuurt is een envelop natuurlijk een prima oplossing. Maar voor sieraden is dit niet zo handig. De sieraden kunnen namelijk beschadigen of gaatjes prikken in de envelop en blijven haken of zelfs door een scheur eruit vallen. Gelukkig bestaan hiervoor luchtkussen enveloppen. Dit zijn enveloppen met een rand van bubbeltjesplastic aan de binnenkant zodat er niks beschadigd en de producten goed beschermd zijn. Zo krijgt je verpakking ook nog eens een meer verzorgde  en professionelere uitstraling! 

Grote bestellingen 

Het kan zijn dat je grotere bestellingen moet versturen die niet in een envelop passen. Deze producten kun je natuurlijk makkelijk versturen in grote kartonnen dozen. Kartonnen dozen heb je in allerlei maten, dus je kan zelf kiezen wat passend is voor jouw product. Maar zoals ik hierboven ook al zei, is het natuurlijk belangrijk dat je product niet beschadigd. Dan is de klant namelijk niet blij en verliest het product zijn waarde. Het is daarom handig om, als je iets in een kartonnen doos verstuurt, te denken aan opvulmateriaal voor in de doos. Zodat het product niet verschuift, kan indeuken of beschadigt.

Bestellingen in de buurt

Tot slot kan het natuurlijk ook zo zijn dat iemand in je buurt iets bestelt. Wat dan heel leuk is, is om de producten persoonlijk te gaan afleveren! Het kost misschien iets meer moeite, maar de klant zal enorm verbaasd zijn als je ineens voor de deur staat met een mooi pakketje. Ook heeft de klant gelijk een beeld bij de persoon achter de webshop of winkel, wat vaak enorm leuk gevonden wordt. Dit zorgt weer voor extra klanttevredenheid en misschien wel goede mond tot mond reclame. En dat betekent natuurlijk meer klanten!