ardeche

De mooiste bezienswaardigheden van de Ardeche

Hoe moet je nu weer kiezen waar je op vakantie gaat? Als je net als veel Nederlanders dol bent op Frankrijk dan weet je dat je altijd goed zit. Frankrijk is een prachtig en divers land. Zit je normaal altijd in een bepaald gebied maar wil je wel eens iets anders? Ontdek dan nu de Ardeche. Dit adembenemende deel van Frankrijk staat bekend om ruige landschappen, wilde rivieren en spectaculaire watervallen. Je vindt er ook nog prehistorische grotten, charmante dorpjes en een fantastische sfeer. Deze bezienswaardigheden in de Ardeche zijn absoluut de moeite waard.

ardeche

Gorges de Ardeche

Deze prachtige rivierkloof vind je bij de rivier de Ardèche en is één van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardèche. Het is een indrukwekkende kloof die op sommige plekken wel 30 kilometer lang en 300 meter diep kan zijn. Je kunt hier op varen, heerlijk zwemmen of op de kant liggen en genieten van het wonderlijke uitzicht.

Grot van Chauvet

De Ardeche kent meerdere grotten maar de grot van Chauvet is misschien wel de meest bijzondere. Het is één van de best bewaarde grotten met muurschilderingen en het is dan ook zeker een aanrader om de grot te bezoeken. Die muurschilderingen zijn letterlijk duizenden jaren oud. Zoiets heb je nog niet eerder gezien.

ardeche

Historisch stadje Vogue

Vogue is een prachtig stadje dat voor een groot deel uit kasteel en omliggende oude huizen bestaat. Het ligt dicht aan de rivier. De complete stad is onderdeel van het Franse culturele erfgoed. Het is een populaire bezienswaardigheid mede daardoor. De stad werd tegen een rots aangebouwd en wordt omringd door groen. Een onvergetelijk plaatje van een van de mooiste plekken van Frankrijk. Bezoek jij de Ardeche? Dan mag deze plek absoluut niet ontbreken uit je lijst.