3 goede redenen waarom zoutwaterprothesen ideaal zijn voor een borstvergroting

zoutwaterprothesen

Elk jaar weer zijn er alleen al in Nederland een paar duizend vrouwen die een borstvergroting laten uitvoeren. Uiteraard wordt dit gedaan omdat de huidige eigen borsten niet mooi vindt, met name vanwege een (vermeend) te klein formaat. Soms kan dit het gevolg zijn van een zwangerschap, maar vaak is er ook gewoon geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Hoe dan ook, een borstvergroting laten uitvoeren is mogelijk, bijvoorbeeld door zoutwaterprothesen te laten aanbrengen. Lees hieronder drie redenen waarom deze prothesen voor dit doel zo geschikt zijn. 

zoutwaterprothesen

Niet lichaamsvreemd

Weliswaar zit er om het zoutwater een laagje dat deels uit siliconen bestaat, het zoutwater zelf zal door het lichaam niet als lichaamsvreemd worden beschouwd. Dit wordt dan ook zonder problemen door het lichaam opgenomen. Dat is belangrijk, want dit verkleint de kans op complicaties aanzienlijk. Ideaal is ook dat dit zoutwater dezelfde verhouding heeft als water dat in onze lichamen voorkomt. Bovendien gebruikt men lichaamseigen zout voor in zo’n prothese.

Bijna ondoordringbaar

De wand van een zoutwaterprothese wordt dus deels van siliconen gemaakt. Voor zoutwater is deze wand eigenlijk nagenoeg ondoordringbaar. De kans dat er vroeg of laat complicaties ontstaan is dus erg klein te noemen. Dit is bij siliconenprothesen wel anders. Kleine siliconendeeltjes kunnen zich doorgaans makkelijker een weg door de wand heen banen. Als dit dan in je lichaam terechtkomt kan dit behoorlijk gevaarlijk zijn.

Ongevaarlijk bij lekken

Bij een prothese met een vulling kan het ondanks alles altijd gebeuren dat deze op een dag toch gaat lekken. Mocht dat ooit gebeuren, dan ben je blij als je een zoutwaterprothese hebt. Het zoutwater dat dan in je lichaam lekt is namelijk niet schadelijk. Je lichaam neemt het simpelweg op en plast het naderhand weer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *