Login

Waardering voor boekdebuten

  • LONGLIST DEBUTEN 2017

Bekendmaking winnaar en uitreiking van de ANV Debutantenprijs 2017

Bekendmaking winnaar en uitreiking van de ANV Debutantenprijs 2017

Op 2 juli om 16.30 u vindt in de zaal van het Dordrechts Museum de bekendmaking en uitreiking van de ANV Debutantenprijs 2017 plaats.

De winnaar is nog niet zeker, maar zeker is wel dat dit jaar een vrouw weer de ANV Debutantenprijs wint. Daarmee is de lijst van vrouwelijke en mannelijke winnaars na 2 juli weer volstrekt in evenwicht: tot nu toe wonnen elf mannen en tien vrouwen deze bijzondere prijs. Er is waarschijnlijk in Nederland geen literaire prijs waar de verhouding tussen vrouwelijke en mannelijk schrijvers zo gelijk is als bij de ANV Debutantenprijs.

De bekende schrijver en televisiepresentator Abdelkader Benali zal op zijn eigen, professionele wijze de drie auteurs interviewen over hun debuut, hun achtergrond en de toekomstplannen.

De presentatie is in handen van Elisabeth Gezels, digital storyteller, producer en radiomaker. Ze was o.a. presentatrice bij Studio Brussel en eindredactrice bij de jongerenzender JIM.

Muzikale omlijsting door Canti Vaganti.

Kees Rouw, architect en auteur van het boek Sybold van Ravesteyn, zal aan de ontwerper van het mooiste boekomslag van de drie genomineerde boeken een unieke prijs overhandigen die past binnen het thema ‘design’ van de Dordtse Boekenmarkt.

Tegen het eind van het programma wordt bekendgemaakt wie door de lezers uit Vlaanderen en Nederland als winnaar is gekozen van de drie genomineerde auteurs.

Omstreeks 18.30 u is het programma afgelopen. In de pauze en na afloop is het museumrestaurant Art & Dining geopend om wat te drinken of te eten.

Nieuws